Kwaliteitsschoenen Overzicht

  • Facebook
  • Google Plus

Wandelschoenen

Wandelschoenen zijn er in vele soorten: harde of zachte schoenen, soepel of stug in de loopzool, laag of hoog model. Waar moet u nu opletten?

Bepaal waar u uw wandelschoen voor gaat gebruiken. Is dat alleen op wandelpaden en in het bos in Nederland of is dat hoog in de bergen in het buitenland met veel ongelijke ondergrond en veel losliggende, rollende stenen b.v.

Er zijn verschillende merken die wandelschoenen verkopen. En daaronder zijn 3 merken die een zeer groot aanbod hebben in diversiteit en eigenschappen van de schoenen.

Meindl
Deze verdeelt de schoenen in categorie├źn A t/m D. Aan de hand van dit plaatje kunt u zien wat deze indeling inhoudt.Lowa
Heeft weer een andere indeling. Zij hebben een kleurenindeling die loopt van Travel t/m Alpine. Zie ook de website van LowaHanwag
Heeft een indeling van Trail t/m Alpine. Ze hebben op de website een hulp gemaakt om de juiste schoen te vinden.
Zie verdere info over Hanwag op de website

Hieruit blijkt al wel dat het niet overal hetzelfde is en het voor u niet direct duidelijk is wat u moet hebben. Wanneer u onthoud dat Alpine de zwaarste en meest stugge schoen is voor het zware werk hoog in de bergen (voor alpinisme dus) dan staat daar helemaal tegenover in het rijtje de minst zware schoen voor een lekkere wandeling in Nederland wanneer u verder geen voet of enkelklachten heeft. Dus hoe hoger in het alfabet, hoe hoger in de bergen.

...........................................................................
Annelies Wouters
Podotherapeut en schoenadviseur

Kerkstraat 74, 1354 AC Almere, 036-5336013
info@schoenadviezen.nl www.schoenadviezen.nl


..........................................................................