Kwaliteitsschoenen Overzicht

  • Facebook
  • Google Plus

Kwaliteitsschoenen voor kinderen

Kindervoeten hebben in verschillende leeftijdsfasen andere schoenen nodig. Een kindervoet doorloopt ook een bepaalde ontwikkeling waarbij het normaal kan zijn dat de kindervoet wat meer naar binnen komt te staan. In dezeposter en deze folder vertellen we wat over de ontwikkeling van de kindervoet en welke schoen daar dan bij hoort.

Het probleem bij kinderschoenen is vaak de pasvorm. Veel winkels hebben geen grote maten (lengte) of geen breedtematen (kan 1 t/m 6 zijn) in kinderschoenen. Daardoor moet een kind dat maat 43 heeft op de volwassenenafdeling naar een kinderschoen zoeken. Dat is een "mission impossible".
De kindervoet is in de loop der jaren groter geworden. Een maat 42 bij een jongen van 13 is bijvoorbeeld geen uitzondering meer. Kinderschoenen zijn nog moeilijk te krijgen in grote maten. Maar toch zien we al wel dat meisjes schoenen tot maat 42 of 43 te krijgen zijn en jongens tot maat 46.

Wanneer een kindervoet wat naar binnen staat en verder geen (pijn)klachten heeft, is het niet noodzakelijk om de voet te corrigeren door een correctiezool. Het is beter om eerst kritisch te kijken naar de schoenkeuze. Of een periode voet- en/of spieroefeningen te doen.
Wanneer een kind op een te slappe schoen loopt waar geen contrefort (hielversteviging) in zit dan moet dat eerst aangepast worden. Tenslotte zal een zool niet werken wanneer deze in een slappe schoen geplaatst wordt.

De aanschaf van kinderschoenen is voor ouders een grote uitgave. Kinderen groeien snel uit hun schoenen. Het kopen van een schoen op de groei is wel goed maar we zien nog wel eens in de praktijk dat een kind bijna struikelt over zijn eigen voeten vanwege de te grote schoenen. Daarnaast komt het nog meer voor dat kinderen op te kleine schoenen lopen omdat ze zelf niet altijd goed voelen dat de schoenen te klein worden. Er zijn handige hulpmiddelen om dit makkelijk en regelmatig te kunnen controleren.

Waar moet u in de winkel opletten?
Een kindervoet moet zeker in de winkel opgemeten worden. Maar wanneer we meten dat de lengte van de voet bijvoorbeeld maat 27 is, wil dat niet zeggen dat het kind bij ieder merk en bij ieder model maat 27 heeft. Elk merk voert namelijk zijn eigen maten. Dan is het erg belangrijk dat een winkelier werkt met een binnenmaatstok om de lengte van de schoen te koppelen aan de lengte van de voet.

De twee beste merken voor kinderschoenen met breedtematen zijn toch echt wel Piedro en Twins (meisjes) en Trackstyle (jongens). Twins en Trackstyle horen bij elkaar maar maken het onderscheid in naam mbt tot de meisjes en de jongens. Tevens hoort daar ook Bunnies bij maar dat zijn alleen maar kleine maten voor de allereerste fase van liggen, kruipen en net beginnen met staan.

Twins & Trackstyle
Breedte maten te verkrijgen van 2 tot 6,5.
Schoenmaten van 20 t/m 42 (meisjes 41) Kleinere maten worden verkocht onder het merk Bunnies.
Schoenen zijn volledig gevoerd.
Voorzien van een los supplement, afhankelijk van het model een heel of een half supplement.

De leverancier werkt met "star dealers". Dat wil zeggen dat deze winkels alle breedtematen in huis hebben. Het zijn ook de winkels die een kindervoet opmeten en een goed advies geven. Deze winkels zijn op de website terug te vinden van Twins - Trackstyle.
Maar ook op deze site zijn winkeliers terug te vinden.

Piedro
Is al jaren een bekend merk als kinderschoenenleverancier dat veel ontwikkelingen heeft ondergaan maar aan de visie heeft vastgehouden - het leveren van een goede pasvormschoen met een optimaal draagcomfort.

Breedtematen te verkrijgen van 1 tot 6
Schoenmaten 18 t/m 46

Bij de kinderschoenen is mode van belang. Daardoor wordt mode en pasvorm bij bovenstaande merken optimaal gecombineerd.

...........................................................................
Annelies Wouters
Podotherapeut en schoenadviseur

Kerkstraat 74, 1354 AC Almere, 036-5336013
info@schoenadviezen.nl www.schoenadviezen.nl


..........................................................................